Vernieuwing in leiderschap: de volgende versie van jezelf!

Parkinson-café
Mijn eigen, gewone, dagelijkse omgeving is voor mij een dankbare bron van inspiratie als het gaat om leiderschap. Juist als ik niet aan het werk ben, struikel ik vaak over de mooiste voorbeelden van vernieuwing. Zo ook gisteren, toen mijn vader mij vertelde dat hij voor het eerst naar een Parkinson-café was gegaan. Hoe veerkrachtig is het om op je 74e met 12 jaar Parkinson op de teller naar een bijeenkomst te gaan met 100 mensen waar je niemand kent?! Een prachtig voorbeeld van zelf-leiderschap, vernieuwing en veerkracht.

Volgende versie van jezelf
Ik ben heel wat jaartjes jonger, maar ik ben zelf toch altijd een beetje ongemakkelijk en nerveus bij dat soort gelegenheden. Naast heel veel trots, voelde ik ook vooral respect … Want hoe krijg je het voor elkaar om door de tijd jezelf scherp te houden, in nieuwe en spannende situaties te brengen en zo te blijven ontwikkelen? Steeds een volgende versie van jezelf te vinden? Als een omgekeerde Babushka pop dus.

VernieuwingsLAB
Op 16 februari snijd ik dat thema aan in een meer zakelijke context. Tijdens het VernieuwingsLAB scherp ik mezelf en 20 gasten aan rond het thema van de 4e Industriële Revolutie en de impact daarvan op je eigen leiderschap. Eén ding is mij duidelijk: hoe sneller de ontwikkelingen gaan, hoe meer het aankomt op je eigen vernieuwingsvermogen. Het zijn niet de sterksten die overleven, maar diegenen met het grootste aanpassingsvermogen. Nou ja, als ik iets heb meegekregen van de genen van mijn vader, zit ik op dat vlak gebeiteld!

Kleine stapjes 
Terug naar alle technologische ontwikkelingen. Hoe sneller dat gaat, hoe groter ook de innovatiedrift in veel organisaties. Ontwikkelen en vernieuwen is geen keuze meer. Inmiddels behoort het tot het standaard DNA van de organisatie en dus ook van jezelf. Volgens mij zit de crux tegelijkertijd in minder denken in grote zevenmijlsstappen en meer in kleine ontwikkelstapjes. Toen ik begon met werken, waren 5-jaren plannen heel gebruikelijk. Nu is 5 maanden vooruitkijken al moeilijk …

Dat vraagt van jezelf dat je het risico durft te nemen om het anders te doen dan de dag ervoor. Vernieuwen in je eigen gedrag en jezelf in nieuwe en spannende situaties brengen waarvan je eigenlijk een beetje de kriebels krijgt. Doe je dat in je professionele rol waarbij vernieuwing de boventoon voert, dan raad ik je aan om met de blik dichtbij stapjes te zetten om te ontwikkelen (soms ook wel verward met scrummen, leanen of sprinten, maar daar mist iets belangrijks vind ik en dat is de factor ‘gedrag’).

Ketting van grote resultaten 
En juist op gedrag en het werkelijk doen gaat de energie ‘aan’. Zo ook in het voorbeeld waar ik mee begon. Dus: welke nieuwe laag breng jij dan op jezelf aan om te groeien? Als je jezelf aanwent om dat iedere week, maand of 3 maanden met jezelf, je team of organisatie te doen, zul je zien dat je vernieuwingstempo gestaag omhoog gaat. De grap is dat hele kleine stapjes vaak tot een ketting leiden van hele grote resultaten.

En zoals ik zo mooi zag bij mijn stoere pa: dat geldt voor jong en oud, privé én zakelijk!

PS: wil jij je eigen vernieuwingsvermogen een impuls geven? Kijk op De VernieuwingsManager voor het programma van het eerstvolgende VernieuwingsLAB!