Zelfmanagement 2 september 2021

Frustratie en boosheid zijn prima ingrediënten om je veerkracht te stimuleren. Zelfs als ze leiden tot afhaken en je kopje onder gaat. Ze zijn namelijk de ongepolijste variant van optimisme, energie en betrokkenheid. Het enige wat er tussen jou en die verbeterde versie staat, is stress. Omdat stress niet te vermijden is, gaan we je ook helemaal niet leren hoe je van de ruwe kantjes afkomt. Het enige wat je hoeft te leren is hoe je veel slimmer gebruik maakt van stress en jouw eigen mentale stemmingen. En dat leer je in onze workshop ‘zelfmanagement’.

Het effect van stress op onze mentale stemmingen en dus ons gedrag is groot. Ook voor diegenen die (zo zeggen zij zelf) floreren onder stress. Ongemerkt verandert namelijk ons gedrag en worden we minder effectief. Hoe beter je dat snapt van jezelf, hoe groter de invloed wordt die je kunt uitoefenen op je eigen gedrag. Dan kun je namelijk kiezen om uit die ongepolijste variant van je gedrag te stappen. Zo groei je van gedrag wat je overkomt en je pas achteraf kunt verklaren naar gedrag waarvoor je heel bewust kiest. En dat is een groot goed wanneer je als individu of in teams veerkrachtig wilt blijven in onvoorspelbare omstandigheden.

Wat gaan we doen?
We introduceren het wetenschappelijke concept van stress: hoe werkt je brein en hoe reageert het op stress? We slaan de brug vanuit de oertijd naar vandaag de dag. Tot onze ingrediënten behoren cortexen, limbische breinen en amygdala’s … Maar omdat wij geen neurologen zijn, gaan we die kennis vooral toepassen op situaties uit het dagelijks leven. Onze introductie is daarom doorspekt met veel praktische oefeningen om ervoor te zorgen dat het niet bij theorie blijft. Daardoor ervaar je direct de ‘voor en na’ in je eigen brein.

We maken het nóg praktischer in het tweede deel van de workshop. Daarbij gebruiken we dit model van 4 mentale stemmingen. Afkomstig uit de sportwereld, maar ook uitstekend toepasbaar in iedere andere resultaatgerichte omgeving.

Met behulp van jouw eigen kwaliteiten ga je ervaren hoe je die ruwe kantjes vliegensvlug vertaalt naar positief geladen gedrag. Die andere mindset maakt het verschil in de dagelijkse wedstrijd. Je leert hoe je jezelf kunt trainen om die vaardigheid aan te scherpen. Om die omslag steeds makkelijker en sneller toe te passen. Combineer dat met je kennis en over stress en je hebt alle ingrediënten in handen om jezelf te managen. Dat is nog eens slim gebruik maken van stress en frustratie!

Voor wie?
Deze workshop is uitermate geschikt voor jou als je

Na het meedoen aan de workshop:

Wanneer?
De workshop vindt online plaats op 2 juni 2021 van 14.00 tot 17.00 uur. De prijs bedraagt € 149,00 per persoon exclusief BTW. Opgeven kan via het formulier onderaan de pagina.

Smaakt deze workshop naar meer?
Kijk dan eens naar onze andere workshops, zoals de workshop “Insights Discovery” waarin het gaat over stress en mentale stemmingen. Of onze workshop “Leren door-veren”. Liever individuele aandacht? Dat kan ook, in onze persoonlijke coaching.

Claudia van Gurp en Hugo Meijs verzorgen het programma van de workshop “Zelfmanagement”. Zij staan bekend om trainingen met een informeel karakter, veel persoonlijke aandacht, scherpte en diepgang. Met een flinke dot humor en lol erboven op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.