VernieuwingsLAB 4 oktober: achterhaal het geheim van motivatie!

Als wij het hebben over intrinsieke motivatie, merken we dat iedereen een team kan noemen waar hij of zij ooit in zat waar alles klopte, verbondenheid was en vooral iedereen op-en-top gemotiveerd was. Iets van ‘motivatie geeft je vleugels’. En of je nou medewerker of leidinggevende bent in een team, dat maakt niet zoveel uit. Achterhalen wát nou het geheime ingrediënt is achter die motivatie, dat is andere koek. Vaak horen we dat iemand het beste uit anderen wist te halen. Maar hoe dan? Tja, motivatie is best een bijzonder iets … Reden genoeg om het najaarsLAB van 4 oktober er volledig aan te besteden. 

Verlangen
Wij vinden dat juist als het gaat over nieuw leiderschap en anders sturen, het thema van motivatie interessanter is dan ooit. Wij horen namelijk vaak het dilemma hoe je mensen iets kunt laten willen. Uit zichzelf. Vanuit verlangen. En direct daarna horen we vaak ‘maar als dat niet gebeurt, dan …’  En wordt motivatie vervangen door hitte van het vuur zogezegd. En we zien mensen die hun eigen intrinsieke motivatie soms uit hun tenen moeten halen en waarbij het echt even niet vanzelf gaat. In beide gevallen gaat het eigenlijk vooral over jezelf en wat jij kunt aanboren om beweging te láten ontstaan. Hoe krijg en geef je vleugels zodat je met een team gaat vliegen?

Ervaring met beweging 
Iemand die letterlijk en figuurlijk veel ervaring heeft met beweging laten ontstaan, is onze gastspreker van dit LAB: Pijke Faas. Pijke is Chief Operations Officer van ARAG in Leusden en een zeer ervaren leider. Zijn visie op dit thema is niet alleen in voorgaande banen gevormd, maar ook in het verleden waarin hij als topsporter in het Nederlands Rugbyteam speelde. Voor hem heeft het thema intrinsieke motivatie dus nog een andere dimensie. Dat alles neemt hij mee naar het LAB waarbij hij ons in een half uurtje introduceert in zijn wereld en zijn blik op intrinsieke motivatie.

De overige anderhalve uur gaan we vooral interactief met elkaar aan het werk. Veel uitwisselen, ontdekken en doen. Want naast ons eigen beeld hoe het werkt met intrinsieke motivatie, zijn we vooral benieuwd naar jouw ervaring en gedachten erbij. Wij zorgen voor een mooi en interactief programma in goed gezelschap als jij jouw enthousiasme, kennis en kunde meebrengt.

Waar, wie en met wie?
We starten op 4 oktober om 16.00 uur in Hotel Quartier du Port, van Vollenhovenstraat 48-50 in Rotterdam. Van 18.00 uur tot 19.00 uur borrelen we graag na. Je ontvangt de uitnodiging voor dit LAB op persoonlijke titel. Maar omdat wij inmiddels verslaafd zijn geraakt aan frisse blikken, dagen we je graag uit om iemand uit je netwerk ook te motiveren om mee te komen en zo het netwerk te blijven vernieuwen. Het is fijn als je kunt aangeven wie je gast is bij je aanmelding. Tot dan!