Tijd voor een feestje

Vorige keer schreef ik in mijn blog over de kunst van het loslaten. Ik sprak over het hart-zeer dat vaak om de hoek komt kijken als je als veranderaar de boel in beweging zet. Gelukkig is er ook een andere dimensie in al dat veranderen. Ergens zie je namelijk de eerste tekenen dat de verandering werkelijkheid aan het worden is. Je voelt het vaak om je heen, optimisme, positieve energie en een blik vooruit. En … jij en je team realiseren de eerste succesjes.

Duizend-en-een-prioriteiten
In deze blog doe ik een oproep aan alle managers om die vaker en beter te vieren. Managers leiden vaak aan te volle agenda’s met duizend-en-een prioriteiten. Heel begrijpelijk en ook erg afleidend van waar het echt gebeurt: de werkvloer. En juist daar ontkiemen de eerste zaadjes van de verandering. En aangezien alles wat je aandacht geeft groeit, is jouw rol om aandacht te geven juist dan zo belangrijk. Kijk, luister en voel wat er gebeurt in teams. En vier wat goed gaat, want dat is de brandstof voor wat morgen beter kan!

Ik zou wel willen, maar …
Nu hoor ik je denken “Tsja, ik zou wel willen, maar … ik word geleefd …’ Echt een te makkelijk argument. Kijken, luisteren en voelen van succes is namelijk onmisbaar voor jou als veranderaar. Dat betekent dus dat je je agenda slim moet organiseren. Bijvoorbeeld door bij op vaste momenten aan te sluiten bij teammeetings. Nodig eens wat medewerkers uit voor een lunch, want eten moet je toch. Blok een uurtje voor een rondje over de afdeling. En gebruik de gesprekken met medewerkers om je lijstje te maken van ‘Dingen Die We Deze Week Vieren!’ Want laten we eerlijk zijn: jouw baan wordt echt een stuk leuker als je wél op zoek gaat naar de successen!

Trakteren op de lagere school
Nu kan het zo zijn dat in jouw organisatie er niet zoveel gevierd wordt. Omdat je dat afgeleerd hebt. Of omdat er niet zoveel te vieren valt (denk je … ) In dat geval gaan we even terug in de tijd. Want weet je nog, vroeger op school? Hoe leuk het was als je jarig was en mocht trakteren? Haal eens terug, dat gevoel … De opwinding van je feestje voorbereiden, traktaties maken en uitdelen. En vooral: de hele dag in het middelpunt van de belangstelling! Kortom: zie je de kleine successen, organiseer dan dat gevoel van die verjaardag. Stapel ze een aantal weken op, zodat je bovengenoemd lijstje hebt. Haal iedereen bij elkaar en organiseer een moment om het te vieren. Net als vroeger dus.

Anders zoeken naar successen
Nu heb ik nog één belangrijke tip om successen te vieren. Dat is om een andere bril op te zetten. Vaak zijn we geneigd om successen pas echt te tellen als ze meetbaar zijn. In resultaten zoals klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, omzet en winst. Dan duurt het vaak een hele tijd voordat er iets te vieren valt. Niet zo leuk dus. En juist bij gedragsverandering geldt dat je het nieuwe gedrag wilt versterken. Dat betekent dus: vieren voordat je bij de eindstreep (het resultaat) bent. Juist als je dat doet, wordt het de moeite waard om je samen in te blijven zetten voor de verandering.

Ik weet zeker dat als je er zo naar kijkt, er al eerder dan je had gedacht dat er iets te vieren zou zijn.

Dus hup: actie in de taxi. Maak je lijstje van succesjes, beleg dat feestje én ga even genieten van wat je tot nu toe met elkaar bereikt hebt!