Stoppen, starten, doorgaan!

Dagelijks dompel ik me onder in alles wat te maken heeft met nieuw gedrag in organisaties. Super interessant en als specialist op dat onderwerp heb ik écht een hele leuke job. Of misschien moet ik zeggen, heb ik gelukkig wéér een hele leuke job. Want hoeveel energie er ook komt uit werken aan de toekomst, je iets nieuws eigen maken begint vaak met wat je níet meer doet. En da’s vele malen ingewikkelder. In ieder geval wel voor mij, kwam ik afgelopen tijd maar weer eens achter. Dus deze keer een voorbeeld uit mijn eigen praktijk.

Het stikte van de eerste keren
Ruim vier jaar geleden startte ik de VernieuwingsManager. Ik heb opdrachten gedaan waarin ik het voorrecht had om met inspirerende opdrachtgevers te werken. Zij hielden mij scherp én ik voelde dat ik iets kon toevoegen aan de teams waarmee ik werkte. Al die tijd ging het voor mij over nieuwe dingen doen: van meer dan 15 jaar in vaste dienst naar het zelfstandig ondernemerschap, van werken voor een leidinggevende naar werken mét opdrachtgevers, van lange tijd hetzelfde doen, naar veel variatie. Van opleidingen van de baas naar zelf investeren in opleidingen in mijn vakgebied. En ga zo maar door, het stikte van de eerste keren. Enorm leuk, en niks aan veranderen zou je kunnen denken.

Oncomfortabel comfort
Maar toch … het afgelopen jaar kriebelde het op een wat ongemakkelijke manier. Er kwam ritme in mijn agenda (oh help …!). Ik kende inmiddels de context in mijn opdrachten en herkende patronen als vanzelf. Ik kende mijn opdrachtgever goed en vice versa. Never change a winning team zou je denken. Maar ja, die bedrijfsnaam van mij schrééuwt natuurlijk op een gegeven moment om verandering. Al was het maar omdat de schaduwkant van de herkenning misschien wel is dat je je eigen frisheid en objectiviteit niet meer zo makkelijk overeind houdt. Lekker vernieuwend ben je dan. Ik bedoel: hoe comfort echt ongelofelijk oncomfortabel kan zijn!

Stoppen, starten, doorgaan
Dus ergens begin dit jaar wist ik: ik moet weer met iets nieuws gaan starten. Maar ja, de volgorde van ‘Stoppen Starten Doorgaan’ is niet voor niks die volgorde. Dus in dat gezellige stoppen zat ik mezelf behoorlijk in de weg. Want stoppen gaat namelijk heel erg over “als ik dit niet meer doe, wat is er dan wél?” Of “ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed wat er hierna moet komen …” Of je nou in een baan zit of zoals ik, als ondernemer werkt, dat maakt dan dus eigenlijk niet uit. Ik heb dat stoppen maar cold turkey gedaan: opdracht af laten lopen en géén acquisitie opstarten. Maar hoe gek! Vanaf het moment dat ik dat deed, werd ik benaderd. En met hele andere vragen van potentiële opdrachtgevers dan voorheen.

Detox van drukte
Om er nog een schepje bovenop te doen, heb ik mezelf een extra stopknop gegeven. Een week alleen naar Zuid Spanje, met niets dan zon, heel veel rust, yoga en mijn eigen gedachten (er zijn overigens ergere dingen ;-). Detox van drukte, terug naar helemaal niks om vanuit daar weer een nieuwe route te vinden. Kan ik écht iedereen aanraden. Want ergens vlak voor mijn vertrek, popte ineens het beeld op van mijn koers voor de komende tijd. Op de bodem van alles wat je niet weet, zit dus het antwoord verborgen.

Een beetje oud, een beetje nieuw …
De vernieuwing voor De VernieuwingsManager ziet er dus als volgt uit: verder bouwen aan het specialisme van De VernieuwingsManager als expert op het gebied van gedrag. Vooral om organisaties te helpen dat gedrag positief te versterken. Dat laatste mede ingegeven door mijn pas verworven practitionerschap bij Insights Discovery (starten).

Géén interimwerk meer (stoppen) en daarmee het omgekeerde van wat ik de afgelopen jaren heb gedaan met De VernieuwingsManager. Want door daar mee te stoppen, komt er ruimte voor meer teamontwikkeling en workshops (VernieuwingsLAB). En voor kleinere projecten rond verandervraagstukken (doorgaan).

Bij deze officieel: ik laat wat oude ballonnen los. Nieuwsgierig naar de nieuwe … ?!