Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Afgelopen twee weken kwam ik het “Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het land?” fenomeen twee keer tegen. Dat is het verschijnsel dat managers toch ook vooral met zichzelf en hun eigen voorkeuren in leiderschap bezig zijn. Als je lang genoeg meeloopt als manager, kom je er vanzelf achter dat dit echt niet zo werkt. En als je deze blog leest, krijg je de verkorte route voor je managementleven en hoe je jezelf een flinke portie frustratie kunt besparen.

 

Wie heeft het voor het zeggen?

De grootste uitdaging in je effectiviteit als manager is denk ik wel dat je moet leren dat jij echt niet het allerbelangrijkste bent, maar dat je team dat is. En dat combineert best lastig met mensen die willen managen, want ja, die willen het nou eenmaal ook vaak voor het zeggen hebben en genieten daar met volle teugen van. En het is natuurlijk verslavend om samen met een team resultaten te boeken.

Middel of doel?

De paradox is alleen dat hoe meer jij jezelf als manager kan zien als middel en niet als doel, hoe succesvoller je wordt. Dat leer je met vallen en opstaan en gaat je de ene dag beter af dan de andere. Maar … managen doe je bij de gratie van je mensen zeg ik altijd. Dienend leiderschap wordt het tegenwoordig ook genoemd. Maar toch kom ik veel managers tegen, ervaren én startend, die vooral met zichzelf bezig zijn. Verwonderd zijn dat hun medewerkers sturing, richting of duidelijkheid nodig hebben, want ja, dat hebben zij toch ook niet nodig?!

 

Bij de gratie van …

Mijn vaste antwoord op die verwondering is dat jij als manager daarom zit op de plek waar je zit en je team niet. Het tweede deel van mijn antwoord is dat het helemaal niet relevant is hoe jij als manager zelf aangestuurd wil worden, maar dat het echt alleen maar gaat over wat een team nodig heeft om te kunnen opbloeien. Dat klinkt misschien soft, maar het is eigenlijk enorm resultaatgericht. Want als je meer kijkt naar wat je ziet gebeuren in een team, naar personen, persoonlijkheden en interactie, dan ga je heel gericht helpen, steunen, sturen en richten opdat je team een volgende stap zet. En je dus de resultaten haalt met elkaar.

 

Spiegeltje spiegeltje

Doordenker voor jezelf: als je verwonderd, teleurgesteld, enthousiast of geirriteerd bent: ben je nou met jezelf en je eigen frustratie bezig? Kijk je in de spiegel op zoek naar het mooiste beeld van jezelf? Als je goed naar de foto kijkt, valt je op dat het meisje zo bezig is met zichzelf dat ze de wereld om haar heen niet ziet. Leg dat eens op jouw rol als manager: als je maar genoeg bezig bent met jezelf, heb je helemaal geen ruimte om te kijken naar je team.

 

Dus voor komende week een experimentje op de agenda: doe de spiegeltest met dit ijdele meisje op je netvlies!