Seven Year Itch: ook voor managers?

Een klassieker, The Seven Year Itch. Het is het psychologische verschijnsel dat het geluk in een relatie na 7 jaar afneemt. Je bent zo lang samen dat het saai begint te worden, maar ook nog niet lang genoeg bij elkaar om te accepteren dat er ups and downs zijn. Komt niet alleen in relatieland voor, want ook als het gaat om organisatieverandering, kun je zomaar last krijgen van de Seven Year Itch.

Been there, done that!
Iedereen kent de medewerkers die net gestart zijn: fris en onbevangen stellen ze vragen, durven discussie aan te zwengelen en hebben ze een ongebreideld geloof in wat nog kan. Maar na een tijdje wordt dat minder, tot het punt dat ook deze nieuwe mensen aangeven ‘dat dit al eens geprobeerd is’ en je het allemaal wel gezien hebt. De Seven Year Itch dus in volle hevigheid. En of je nou manager of medewerker bent, ergens komt dat punt dat er van alles om je heen gebeurt, maar jij denkt ‘daar gaan we weer’. Of waarin je toch al weet hoe je collega’s, je baas of jij zelf gaat reageren. Op de beurs kun je er rijk mee worden, in je werk zit deze eigenschap van Grote Voorspelbaarheid soms behoorlijk in de weg!

Hoe kun je zorgen dat je wel met een frisse blik blijft kijken? Zeker voor managers in de huidige tijd een onmisbare eigenschap. Die frisse blik zorgt er namelijk voor dat je open blijft staan voor verandering. Dat je ups and downs accepteert, om zo steeds weer de volgende stap te zetten. Jouw frisse en optimistische blik zorgt er namelijk mede voor dat je mensen kunt laten volgen en geloof geeft in de toekomst.

Voor iedereen die dat herkent, het volgende advies: ga op tijd een frisse neus halen! Organiseer nieuwe prikkels om je heen, bijvoorbeeld door te netwerken, workshops te bezoeken of een opleiding te doen. Breng buiten bij jezelf naar binnen en ga op zoek naar verhalen en inspiratie van andere mensen en organisaties. En doe dat juist als je denkt dat je daar niet de tijd voor hebt.

Want een frisse blik op organisatieverandering krijg je niet cadeau, daar moet je wel wat doen!