Scherpstellen op je eigen leiderschap

Scherpstellen op je eigen leiderschap gaat wat mij betreft over de bril waarmee je naar de wereld kijkt, op en af kunnen zetten. En in dat kader moest ik er afgelopen week aan geloven. Leesbril opgehaald. Ik maak mezelf nog wijs dat het geen ouderdom is maar slechts te wijten is aan mijn superscherpe zicht mét lenzen. Zonder gaat het namelijk prima … Ach, ik kan me er maar moeilijk aan overgeven.

De kleine lettertjes
Nu train ik de laatste tijd veel met Insights Discovery, een tool waarmee je gedrag en leiderschap kunt typeren aan de hand van vier kleuren. Juist bij dat trainen kwam ik erachter dat ik niet zonder bril kon: mijn armen waren echt té kort bij het voorlezen van opdrachten. Niet zo charmant dus. En het was vooral het effect van het niet meer kunnen lezen in bijzijn van anderen dat ik wat met die bril ging doen.

Overwinning op jezelf
Nu is een bril maar een klein dingetje, maar als ik de parallel maak naar leiderschap is ook daar de truc om je bril op en af te zetten. In de leiderschapstrainingen die ik geef, valt me op dat dit vaak de allergrootste overwinning van deelnemers is. Als het je namelijk lukt om je eigen waarheid en referentiekader los te laten, kun je je op anderen richten. Deelnemers die dat écht omarmen, gaan vaak letterlijk lichter en met meer enthousiasme over hun vak terug de praktijk in.

Vurig Rood
We leven in een tijd waarin organisaties weer meer groeien en waarin er meer aandacht is voor mensen in die organisaties. Gedrag wordt steeds meer gezien als dé hefboom voor groei in de organisatie. En tegelijkertijd zie ik de worsteling van managers én hun medewerkers: grip en controle werken minder, om nog maar te zwijgen van de oude ‘zweep eroverheen’. In Insights-termen: een overdosis Vurig Rood geeft veel hitte maar weinig duurzaam vuur. En ik hoor een diepgaande wens voor iets anders: meer energie en beweging vanuit intrinsieke motivatie. En juist dat laatste vraagt nou net dat je je eigen bril afzet en een andere opzet.

Nieuwe bril
Iedere keer als het mij lukt in een training of coaching om een ander perspectief te laten zien en ervaren, heb ik een topdag. Vooral ook omdat de stap erna, het aanreiken van handvatten, tips en tools om meer af te stemmen op anderen, dan zo enthousiast wordt ontvangen en toegepast. Voor mij zijn dat de meest trotse momenten: er zo voor zorgen dat mensen leuker, effectiever en daarmee letterlijk meer samen-werken.

Ga het doen!
En net zoals ik vorige week bij een lunch schoorvoetend toch die leesbril opzette en zei: ‘hmm, da’s echt beter zo …’, geldt dat ook voor leiderschap. Op een gegeven is het gewoon een kwestie van doen. Als jij die leider bent die de uitdaging wel aandurft om brillen op en af te zetten én die een experiment met zichzelf niet schuwt, meld je dan. Je bent bij de VernieuwingsManager zeker aan het juiste adres!

Wil je kennismaken met de VernieuwingsManager? Kom dan op 23 november naar het VernieuwingsLAB!