Opdrachtgevers aan het woord

Herke Elbers, algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming:

“In april 2020 kwam ik in contact met Claudia over de vraag of zij een paar maanden interim-directeur wilde zijn voor de locaties Rotterdam en Middelburg bij de Raad voor de Kinderbescherming. We zaten net aan het begin van de coronapandemie en al onze contacten gingen digitaal.

De opdracht was om op beide locaties te starten met de verdere transitie naar zelforganisatie binnen de gestelde kaders maar wel met nabijheid van een directeur. Op beide locaties was veel te doen, er lag een complexe opgave die begon met het herstellen van vertrouwen en van daaruit opbouwen van nieuwe teams en werkwijzen. Claudia heeft dat vanaf mei 2020 tot eind januari 2021 voortvarend opgepakt en met haar kennis van transitiemanagement en systemisch werken heel goed vormgegeven. Mede door corona was dit lang niet makkelijk en soms ook behoorlijk taai. Tegelijkertijd is Claudia met haar enthousiasme en stevigheid de juiste persoon voor deze klus geweest. Met dank aan Claudia hebben we mooie mijlpalen bereikt en kunnen nu gaan voortbouwen op het fundament dat is gelegd.

Ik heb de samenwerking met Claudia als buitengewoon prettig ervaren; zij is een stevige, ervaren (transitie) manager die weinig woorden nodig heeft om vertrouwen te geven in de door haar gekozen aanpak. Daarin is zij koersvast met een goed oog voor de mensen. Het toch wel bijzondere van deze opdracht en samenwerking is dat bijna alles digitaal is gegaan en dat ik zelf Claudia maar één keer fysiek heb gezien. Hieruit spreekt toch als vanzelf hetgeen hiervoor is beschreven!”


Inge Dijkstra, Directeur Randstad HR Solutions

“Ik heb Claudia leren kennen in een sessie, waarin we vanuit een externe partij input wilden op een intern veranderproces. Claudia wist ons hele Management Team aan het denken te zetten en in actie te brengen. Ze heeft ons geholpen om samen met alle betrokken medewerkers het veranderproces te doorlopen.

Claudia creëert direct bij aanvang een veilige omgeving, waarin ruimte is voor alle vormen van emotie en feedback die passen bij een veranderproces, maar helpt ook om met elkaar de noodzakelijke volgende stap te zetten. Voor ons, als team, was het erg waardevol om een ‘positief kritische’, externe coach te hebben die ons gedurende alle stappen in het proces kon uitdagen zonder enig belang.”


Sander van der Hoek, Director Data Science Talent Program EY VODW 

“Claudia speelt een cruciale rol in de persoonlijke ontwikkeling van onze Data Talenten en daarmee ook voor ons Data Science Talent Program. Dit is een sterk analytisch programma waarbij persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Claudia is in staat om op pragmatische wijze in de taal van een millennial deze talenten de juiste keuzes te laten maken. Confronterend en eerlijk, laat ruimte voor eigen interpretatie en dringt niet haar eigen visie op. Hiermee heeft zijn voor ons een ideale manier van begeleiden die tevens door de coaches zelf hoog gewaardeerd wordt. Mede dankzij Claudia hebben onze mensen een zeer snelle en vooral steile leercurve.”


Marina Siebkes, regiomanager UWV WERKbedrijf Rijnmond

“Claudia heeft mij geholpen om het managementteam verder te professionaliseren. Ze heeft ervoor gezorgd dat het team inzicht heeft gekregen in de eigen voorkeursstijl en die van de ander, maar ook gezorgd voor acceptatie van waar men minder goed in is. Claudia gebruikt hiervoor methodes die aansluiten bij het team en helpt daarmee het team om ieders talent beter te benutten. Haar eerlijke en confronterende stijl spreken mij zeer aan en de inzichten die ze mij gegeven heeft, helpen mij verder in mijn eigen ontwikkeling!”


Tilly Twilt, directeur Werk & Inkomen Hoeksche Waard

“Claudia heeft het managementteam en de medewerkers ondersteund in onze veranderopdracht. Met haar enthousiasme, vertrouwen en zonder oordeel doorvragen en confronteren heeft zij ons bewust gemaakt van ons gedrag en de invloed die dat heeft op onze omgeving. De Insights-methode heeft ons inzicht gegeven in onze voorkeurstijlen en gedragingen. In de groepssessies heeft Claudia handvatten gegeven wat te doen met kwaliteiten en valkuilen, als individu maar ook als teamplayer”.


Ton van der Leck, algemeen manager WerkgeversServicePunt Rijnmond:

“Enorm bedankt voor je onbegrensd enthousiasme en professionaliteit waarmee je het WSPR de afgelopen jaren verder hebt helpen brengen. Je initiërend vermogen, het stretchen van de organisatie op een manier waarbij de boven- en onderstroom in balans zijn, bewonder ik enorm! We zullen je missen en tegelijkertijd gun ik je het allerbeste in de volgende stap(pen) die je gaat maken!”