Ontwikkelprogramma’s

Bij veel teams zit de agenda bomvol. Met de dagelijkse uitvoering én een stapeltje veranderopdrachten. Het slimste wat je in die situatie kan doen, is tijd vrijmaken om stil te staan. Zodat je weer toekomt aan ontwikkelen en het gesprek over samenwerking. De ontwikkelprogramma’s van De VernieuwingsManager maken dat mogelijk, individueel en voor teams. Zo wordt zelfs de meest complexe transitie weer behapbaar. 

Teamcoaching
De ontwikkelprogramma’s van De VernieuwingsManager zijn compact, zodat zelfs de drukste teams het voor elkaar krijgen om die tijd vrij te maken in de agenda. En juist op dit moment, waarin online werken de norm is geworden, is het belangrijk om af en toe even pas op de plaats te maken en met elkaar als team bezig te zijn.

Aan de hand van een scherp geformuleerde doelstelling stellen wij een programma samen waarbij teamcoaching, individuele coaching en tussentijdse werkopdrachten elkaar aanvullen. Altijd vanuit de dagelijkse praktijk. Zo ervaren deelnemers direct de toepasbaarheid en voelt het niet als iets wat erbij komt. Enkele voorbeelden van eerder uitgevoerde programma’s:

Kenmerkend voor de aanpak van De VernieuwingsManager is transparantie en veiligheid. Altijd in combinatie met persoonlijke impact, een toegankelijk en informeel karakter en humor. Of zoals een van de deelnemers van een in company leiderschapstraining het zei:

“Ik vond het heel mooi dat er ruimte was voor eigen inbreng en humor maar vooral dat we hele praktische handvatten hebben gekregen om aan te sluiten op elkaar met behulp van de verschillende Insights kleuren.”

Individuele (executive) coaching
Heb je een individueel vraagstuk waarmee je aan de slag wil? En zoek je een coach die de business en de dagelijkse praktijk van veranderen zelf ook kent? Dan is individuele coaching een slimme keuze. Coaching door De VernieuwingsManager helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteit en kracht jezelf te ontwikkelen.

Insights Discovery als versneller
De VernieuwingsManager maakt gebruik van Insights Discovery. Dit is een krachtige tool om aan de hand van vier kleuren gedrag inzichtelijk te maken. Individueel en op teamniveau en altijd gekoppeld aan je eigen (verander)opdracht, team en de omgeving waarin je werkt. Insights Discovery werkt als een versneller van inzicht in jezelf en elkaar. Zo kom je vlot tot de kern. En dat is mooi, want dan blijft er meer tijd over om aan de slag te gaan met jullie eigen opdracht en ieders rol en bijdrage daarin.