Ontwikkelprogramma’s

Veel teams hebben het druk. Bezig zijn met de dagelijkse business en tegelijkertijd een aantal veranderingen realiseren: het is meer dan ooit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hóe je dat doet en vooral ook hóe je dat samen als team doet, daar gaat het minder vaak over, behalve misschien bij het koffie-apparaat … De ontwikkelprogramma’s van De VernieuwingsManager zorgen ervoor dat je daar het antwoord op vindt. Groei in persoonlijk en teamleiderschap is de brandstof voor een succesvolle transitie . En daarmee wordt zelfs de meest complexe transitie weer behapbaar. 

Teamcoaching
De ontwikkelprogramma’s van De VernieuwingsManager zijn compact, vaak één dag per kwartaal. Zelfs de drukste teams krijgen het voor elkaar om die tijd vrij te maken in de agenda … Samen met de opdrachtgever bepalen we de ambitie. Daarbij geloven wij in teamverantwoordelijkheid, dus we halen dit ook vaak op bij de teamleden. Vanuit die ambitie maken we een programma waarbij teamdagen, individuele coaching en tussentijdse werkopdrachten elkaar aanvullen.  Altijd vanuit de dagelijkse praktijk, zodat het voor deelnemers niet voelt als iets wat erbij komt. Enkele voorbeelden van eerder uitgevoerde programma’s:

Kenmerkend voor de aanpak van De VernieuwingsManager is transparantie en veiligheid. Altijd in combinatie met persoonlijke impact, een toegankelijk en informeel karakter en humor. Of zoals een van de deelnemers van een in company leiderschapstraining het zei:

“Ik vond het heel mooi dat er ruimte was voor eigen inbreng en humor (ook om jezelf lachen) maar vooral dat we hele praktische handvatten hebben gekregen om aan te sluiten op de verschillende Insights kleuren.”

Individuele (executive) coaching
De groei in teams begint met jouw individuele groei. Wil je daarmee aan de slag en én zoek je vooral een sparringpartner die de business zelf ook kent? Dan is individuele coaching een slimme keuze. Vooral als je in 3 tot 5 coachgesprekken de beweging wil maken van ambitie naar werkelijk doen. Coaching door De VernieuwingsManager helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteit en kracht jezelf te ontwikkelen. De VernieuwingsManager biedt individuele coaching voor professionals maar ook voor ondernemers.

Insights Discovery als versneller
De VernieuwingsManager maakt in de ontwikkelprogramma’s gebruik van Insights Discovery. Dit is een krachtige en toegankelijke tool om aan de hand van vier kleuren gedrag inzichtelijk te maken. Individueel en op teamniveau en altijd gekoppeld aan je eigen (verander)opdracht, team en de omgeving waarin je werkt. Insights Discovery werkt als een versneller van inzicht in jezelf en elkaar. Zo kom je sneller tot de kern. En dat is mooi, want dan blijft er meer tijd over om aan de slag te gaan met jullie eigen opdracht en ieders rol en bijdrage daarin.