3 oktober 2019: Omarm het gedoe!

Maar al te vaak wordt gezegd dat leiders in tijden van verandering op zoek moeten naar het gedoe. Naar de emotie, de weerstand en de onderstroom. Doen wij zelf overigens hard aan mee, omdat we merken dat gedoe en veranderen een gouden combinatie zijn. Maar eerlijk is eerlijk, als je een vat emoties aanboort, is het wél slim om de juiste instrumenten in je toolkit te hebben. Zo’n instrument is emotiemanagement. Als je interesse hebt om die vaardigheid in je toolkit toe te voegen, dan ben je van harte welkom in het VernieuwingsLAB van 3 oktober 2019.

Emotiemanagement 
Na onze succesvolle workshop van het voorjaar weten we dat ons (onbewuste) brein ons voor een groot deel stuurt. Kunnen we niks aan doen. En deelnemers konden in de live case ervaren hoe het ook al weer was als de emotie hoog opliep en het oerbrein aanging. De emotie knetterde soms letterlijk in de lucht. En toen we afsloten, proefden we al dat het naar meer zou smaken. Want wat doe je in hemelsnaam met al die emotie? Ons antwoord is: vooral managen die emoties en zorgen dat je gericht de emotionele temperatuur laat stijgen of zakken. Niet per ongeluk, maar expres.

Getver! 
Soms trekken mensen dan een vies gezicht als we het hier over hebben. Zeggen dat ze dus niet van manipuleren houden. Nou, wij wel hoor! Omdat we inmiddels weten dat iedereen ervan opknapt. Ervan uitgaand dat je de juiste bedoelingen wel even voor ogen houdt. Of het nou gaat om grootse veranderingen waarin hele teams mee moeten of een 1-op-1 coachtraject, steeds weer valt ons op dat er een tijd lang niet zoveel lijkt te gebeuren. En dan plotseling keert het zich, gaat het soepeler, zien mensen het licht en begint het te lopen. Als je dat proces kan versnellen met emotiemanagement, zeggen wij: doen!

Liever een wortelkanaalbehandeling …?  
Tipje van de sluier: we leren je direct in te prikken in de emotie. Niet meer ‘by the book’ maar de kern raken. En dat met 2 zinnen. Zoals we laatst tegen iemand zeiden die vreselijk opzag tegen een teammiddag: “Jij gaat nog liever naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling dan dat je deze middag ingaat!” Wat een opluchting zagen we bij deze persoon toen er gewoon ja gezegd kon worden. De teammiddag was trouwens niet heel erg verschrikkelijk bleek later …

Da’s omarmen van het gedoe. En voor ons de brandstof in verandering. Je krijgt in dit LAB een aantal manieren aangereikt om dat slimmer te doen. En we gaan daar vooral mee oefenen dus neem je eigen enthousiasme, kennis en kunde en vooral heel veel praktijkervaring ook mee!

Waar, wie en met wie?
Je bent op 3 oktober 2019 vanaf 15.30 uur van harte welkom in Hotel Quartier du Port, van Vollenhovenstraat 48-50 in Rotterdam. De workshop duurt van 16.00 tot 18.00 uur en tot 19.00 uur borrelen we graag na.

Je ontvangt de uitnodiging voor dit LAB op persoonlijke titel en we nodigen je van harte uit om een introducé te trakteren op deze workshop. Per deelnemer is één plaats beschikbaar voor een introducé. Tot slot: dit LAB is vooral geschikt voor leidinggevenden en staf werkzaam op tactisch/strategisch niveau.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze workshop dus meld je snel aan als jij mee wil doen!