Me Tarzan, you Jane!

Of het testosteron een tandje lager mag. Die vraag heb ik er in de afgelopen jaren nogal eens ingegooid bij teams waar ik een soort Tarzan-kreet over de gangen hoor gaan. Hoge score op kracht en actie. Bij Insights Discovery noemen we het de masculiene kleurenergie. Het brengt veel beweging en energie. maar als leiderschapsstijl in een verandertraject is het verre van zaligmakend. Dan is echte dialoog in plaats van een gewoon gesprek nodig. Luisteren als vervanger voor brullen. Meer Jane, minder Tarzan …

Masculiene energie
Het onderwerp fascineert me des te meer omdat mijn eigen leerschool toch ook echt op daadkracht en actie zat. Veel extraverte doe-energie en als je het niet snapt, leggen we het nog een keer uit. Maar dan net iets harder. Overigens kan dat best heel inspirerend en energie-gevend zijn hoor. Maar het is vandaag de dag niet meer genoeg. En daarbij, je behoort op een gegeven moment tot de generatie waarvan je 20 jaar geleden dacht ‘Wie is die meneer of mevrouw en wat doét ie precies…?!’ Ingehaald door een jongere en andere generatie met andere vragen en wensen. Vaak ook met een wens voor Meer Jane, minder Tarzan … En dan wordt het tijd voor de volgende dimensie in leiderschap.

Die landt niet dus
Ik praat als adviseur of coach met mensen en zie de andere kant van de medaille. Die blik op een andere gevoelswereld dan de mijne heeft mij verrijkt. Leiderschapsles: het gaat echt hélemaal niet over wat jij vindt, belangrijk acht, nodig hebt of waar jij op stuurt. Ik hoor namelijk al te vaak hoe zo’n Tarzan-achtige boodschap echt landt.

Die landt niet dus. Nu kun je daar veranderkundig naar kijken en dan zeggen dat er dus weerstand of iets in die geest is. Onzin, zeg ik. Waar het echt over gaat, is dat leiders zich veel meer mogen (moeten!) ontwikkelen op inlevingsvermogen. Ik stel nog wel eens de vraag om eens in de schoenen van je medewerker te gaan staan en je voor te stellen dat jouw leidinggevende het zou zeggen zoals jij deed. De echte die-hards redden zich daaruit door te zeggen dat dat hun dus echt nóóit zou overkomen. Dat was ook niet de vraag … dus ga toch eens op zoek naar dát gevoel. Dat het je overkomt en dat je het onderspit delft.

#Doeslief
Minder Tarzan, meer Jane gaat vooral over terugschakelen in de actie bij jezelf. Want al dat vinden en doen heeft een neven-effect en dat is een gevoel van onveiligheid bij de ander. Dat gebeurt vaak onbewust, maar wel belangrijk om mee te nemen. Dus is een goed recept om eens even niks te vinden. Je observeert. Je luistert. Oh ja, nog steeds geen oordeel (oei, moeilijk!). Je toetst of je het begrijpt. Erkent dat het moeilijk is/pijn doet/niet vanzelf gaat. EN vraagt pas dan aan de ander vraagt wat hij/zij nodig heeft om toch een volgende stap te kunnen zetten. Oh ja, vragen is niet hetzelfde als vertellen. Da’s namelijk nog steeds veel daadkracht, maar dan met een vermomming aan. En dan het echte geheim: mag het een beetje vriendelijk a.u.b. En voor de mensen met veel testosteron: nee, vriendelijk is ook echt niet hetzelfde als soft. Probeer maar!

Meer Jane?
Zie of zit je in een team waarbij je deze stijl wel herkent en iets meer Jane erin wilt? Dan is de eerste uitdaging om te erkennen dat jullie soms ietsje minder Tarzan willen. En om het verhaal van Jane compleet te maken: stap 2 is hulp te vragen.

En dan ben je bij ons aan het goede adres! Morgen wijden we een VernieuwingsLAB speciaal aan ‘Bouwen aan Vertrouwen’. En we gaan op 25 april op herhaling. Daar ben je van harte welkom om te komen proeven aan dit thema. Geef ons een berichtje als je er graag bij wilt zijn!