Leren door-veren 2 juni 2021

Je hebt zélf de sleutel in handen om ondanks tegenslagen succesvol te blijven. Ook al voelt dat niet altijd zo. Die sleutel heet veerkracht: het vermogen om krachtiger uit moeilijke omstandigheden te komen. Veerkrachtige teams veren niet terug naar hoe het was. Zij hebben de souplesse om door te groeien naar een nóg betere versie van zichzelf. Ze veren door naar iets nieuws en bundelen de individuele krachten ten dienste van het hele team. Wij noemen dat “door-veren”. Door-veren brengt nieuwe mogelijkheden en energie om van betekenis te zijn voor de organisatie. Het goede nieuws: door-veren kun je leren!

In de workshop ‘Leren door-veren’ maak je kennis met het onderwerp veerkracht. We laten je ervaren hoeveel energie het geeft als je met een frisse blik naar je huidige realiteit kijkt. Je maakt kennis met de belangrijkste bouwstenen van veerkracht. En we laten je zien welk effect stress heeft op jou en het team. De workshop staat bol van praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. We werken online en juist daarom garanderen je veel interactie, inspiratie en nieuwe inzichten. Aan het eind van de workshop heb je de eerste bouwstenen van jouw persoonlijke strategie om door-te-veren in handen.

De nieuwe context: door-veren als kernkwaliteit
Werk en privé staan op zijn kop sinds vorig jaar. Meer dan ooit zijn de omstandigheden turbulent. Teams werken in een context die dagelijks verandert en waarbij verbondenheid niet vanzelfsprekend is. Dat vraagt veel van de flexibiliteit van medewerkers en hun leidinggevenden.

In die omstandigheden is het vasthouden van energie en daadkracht niet altijd makkelijk. Al was het maar omdat het gevoel van eigen regie soms ver te zoeken is. In die omstandigheden vernauwt het blikveld letterlijk en zie je meer beperkingen dan mogelijkheden. En dat zit behoorlijk in de weg om als individu en als team te kunnen presteren.

Wat werkt dan wel in deze nieuwe context?
Het antwoord zit al in jou en je team verpakt. Maak veel meer gebruik van ieders kwaliteit en kracht. Teamleden gaan elkaar coachen om door-veren als nieuwe vaardigheid te ontwikkelen.

Wij hebben gekozen voor 3 hele specifieke bouwstenen van veerkracht. Dit drietal raakt nogal eens ondergesneeuwd in moeilijke omstandigheden. Focus en aandacht voor deze factoren geeft direct weer richting en inspiratie. En hoe meer je oefent, hoe sneller door-veren een kernkwaliteit wordt. Dan is een onvoorspelbare toekomst iets om naar uit te kijken omdat je weet dat die kansen biedt.

Voor wie?
Deze workshop is uitermate geschikt voor jou en je team als

Na het meedoen aan de workshop:

Wanneer?
De workshop vindt online plaats op 2 juni 2021 van 14.00 tot 17.00 uur. De prijs bedraagt € 149,00 per persoon exclusief BTW. Opgeven kan via het formulier onderaan de pagina.

Smaakt deze introductie workshop naar meer?
Ga dan door met verdiepende workshops en trainingen die al net zo inspirerend en motiverend zijn. Bijvoorbeeld de Verdieping door-veren met nog meer oefeningen voor de dagelijkse praktijk. Of kies voor de maandelijkse Check-up door-veren: in 1,5 uur per maand leer je als team om door-veren echt in je bloedbanen te krijgen en te houden. Een combinatie met onze andere trainingen zoals bv Insights Discovery is natuurlijk ook mogelijk.

Claudia van Gurp en Hugo Meijs verzorgen het programma van de workshop “Leren door-veren”. Zij staan bekend om trainingen met een informeel karakter, veel persoonlijke aandacht, scherpte en diepgang. Met een flinke dot humor en lol erboven op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.