Leiderschap en pudding

Leiderschap en pudding lijken op het eerste oog niet zoveel gemeen te hebben. Toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een week of 2 geleden was ik met een groep enthousiaste leiders aan de slag om hun beïnvloedingsvaardigheden in een middag te boosten. We hebben verschillende theorieën en onze eigen ervaring bij elkaar gebracht in een nieuw model om beïnvloedingsstijlen concreet te maken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat op dit vlak alles wel zo’n beetje in boeken te vinden is. En onze deelnemers dat ook wel prima snapten. Maar het dagelijks toepassen, dat is weer wat anders. Drukte en hectiek zorgen dat je vooral middenin de pudding zit. Dat was wat deze middag dus vooral bracht. Anders kijken naar wat je al weet, hebt en kent.

In of uit de pudding …
Eén van mijn directeuren zei ooit eens tegen mij dat als je middenin de pudding zit, je alleen maar pudding ziet. Dat is me sindsdien altijd bijgebleven. Vandaag de dag is de opdracht van veel professionals complexer dan ooit. Ze moeten vakkundig zijn, de inhoud snappen, goed kunnen plannen en organiseren, afstemmen met opdrachtgevers, verbinding maken, strategie realiseren, enthousiasmeren en motiveren. En dat alles met een glimlach op het gezicht … Het vermogen om op jezelf te reflecteren en afstand te nemen, die hoor je minder vaak als leiderschapskwaliteit. Terwijl mijn ervaring is dat die afstand nou net hetgeen is waar je langdurig succesvol door bent. Zeker als jij aan zet bent in complexe transities. Dan is de cruciale vraag: ‘ben jij in of uit de pudding?’

Nieuwe inzichten
Zo’n workshop van een middag geeft dus vooral nieuwe inzichten. Gewoon vanuit bestaande kennis. Zo hadden wij deelnemers die hun eigen Insights Discovery kleuren ineens heel goed konden linken aan beïnvloeden. Of zagen dat je met zo’n model ingewikkelde situaties lekker kunt ontwarren. Anderen die weer voelden hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven. Die in de intervisie ervaarden dat er nóg 5 interventies waren die ingezet konden worden om een belangrijk onderwerp hoog op de agenda te krijgen. En iemand die halverwege de workshop ineens snapte dat haar invloed anders en misschien zelfs beter was dan in een vorige rol. Allerlei inzichten waarbij het helemaal niet ging over de inhoud, maar vooral de afstand en de blikken van anderen iets in beeld brachten. Met als resultaat dat iedereen na de borrel naar huis ging met een tas vol nieuwe mogelijkheden om nog succesvoller te zijn.

Hoe dan?
In of uit de pudding. Het gaat er niet om hoé je het doet, als je het maar doet. Dat kan in een training, workshop, met coaching, bij de koffie op kantoor of met iedere vorm van intervisie. Thuis op de bank met partner of vriendin kan ook, mits iemand objectief naar je is en je het beste advies geeft.

En belangrijk om te onthouden: hoe drukker je bent en hoe complexer je klus, hoe belangrijker het is om dit te doen. Het laatste kwartaal van het jaar gaat in veel organisaties vooral over budgetten, jaarplannen en ambitie en is vaak het begin van een nieuwe transitie. Natuurlijk vaak bovenop de andere die er al waren. Dus geen beter moment dan nu om voor jezelf weer eens scherp te stellen hoe het zit met jouw pudding. En of je voldoende support om je heen hebt georganiseerd om er ook regelmatig uit te gaan.

Ik ben benieuwd naar jouw eigen ervaring met pudding. En of jij het vermogen tot reflectie ook zo’n belangrijke leiderschapskwaliteit vindt. Wil je daarin een best practice delen? Graag! Dat mag online en natuurlijk ook in één van onze workshops.