Leiders dromen om te delen …

De wereld had er anders uitgezien als Martin Luther King op die ene dag had gezegd dat hij een plan had in plaats van een droom. Stel je voor: een Powerpoint-presentatie met een roadmap naar de toekomst … In plaats van passie en geloof? Dat zou onvoorstelbaar zijn! Als we het hebben over leiderschap hebben we het vaak over inspiratie en charisma. Ik hoor vaak van collega’s in het vak dat ze hard moeten nadenken als ze een voorbeeld van leiderschap van dichtbij moeten noemen. Toch gaat het in de dagelijkse praktijk vaker over feiten dan over passie en betrokkenheid.

Mooie voorbeelden
Ik geloof in het delen van dromen. De stip op de horizon, dat beeld waar je naar toe gaat met elkaar. Je ziet het en je voelt het. Dat verbindt het hoofd en het hart! Juist nu de wereld om ons heen zo snel vernieuwt, is het letterlijke beeld van de organisatie die je wilt worden, een drijvende kracht. Soms kom ik hele mooie voorbeelden tegen van organisaties die vanuit die stip durven te werken. Waar de gezamenlijke ambitie voelbaar wordt. Een van de dromen die ik daar tegen kwam, deel ik graag met je.

Oogziekenhuis Rotterdam
Ik sprak een tijdje geleden met het hoofd P&O van het Oogziekenhuis Rotterdam. Ik werd getroffen door zijn passie voor het vak en vooral voor de mensen in de organisatie. Ik werd ook getroffen door wat hij vertelde over het leidend principe van deze organisatie. Voor je verder leest, neem even 10 seconden om in je hoofd te bedenken wat die zou zijn ….

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 …
En? Dacht je aan ‘goede oogzorg bieden’ of iets dergelijks? Dacht ik wel als eerste, maar het is: ‘Angstreductie’. Vanuit de gedachte dat iedereen die in het Oogziekenhuis komt, per definitie angst heeft. En dat de zorg goed moet zijn, dat spreekt voor zich. En hier geldt dat men die centrale drijfveer steeds probeert beet te pakken. In de manier waarop de wachtkamer voor kinderen wordt ingericht. De kleding van het verplegend personeel. Steeds wordt gezocht naar manieren om het principe van ‘angstreductie’ niet alleen met de mond te belijden, maar ook echt waar te maken. Dat zit in de categorie ‘Start with why‘!

Het begint bij een droom
Daarnaast spraken we over de manier waarop innovatie plaatsvindt binnen het Oogziekenhuis. Dat begint bij een droom. Daarna de manier waarop die droom gerealiseerd kan worden. En dan daarna de financiële paragraaf. Ik durf te wedden dat het in de meeste organisaties andersom gaat … Ik vroeg waarom het hier dan anders was. En toen bleek maar weer eens dat het realiseren van dromen toch echt mensenwerk is. Dat het gaat over geloof en passie. Dat geldt voor medewerkers, maar ook voor directies. Want als daar leiders zitten die het anders durven te doen, die creatief durven te zijn en grenzen op blijven zoeken, dan komt vernieuwing tot stand.

Blijven proberen
Maar het aller, allermooiste vond ik wel het feit dat mijn gesprekspartner op mijn vraag hoe hij dit deed, antwoordde: “dat is constant zoeken en blijven proberen”. Want dat is ook de werkelijkheid: bloed, zweet en tranen komen altijd voor de momenten van glorie. Ik voel me in ieder geval ongelofelijk geïnspireerd door deze organisatie en het persoonlijke verhaal er achter.

En één ding weet ik inmiddels zeker: als ik mijn ogen ooit laat laseren, dan meld ik me daar! Weet ik zeker dat ik in goede handen ben …