Rode knop: kom maar op!

Eigen-aardigheden. Blinde vlekken en minder blinde vlekken. Was-etiketten. Rode knoppen en achilleshielen. Leiders kennen ze vaak van zichzelf als geen ander. Dus herkennen ze goed wanneer de emotie het overneemt van de ratio. Wij zien hoe professionals enorm hun best doen om rode knoppen uit te zetten en vriendelijk te blijven, al borrelt er van alles onder de oppervlakte. Zonde vinden wij … want wij zijn dol op scherpe randjes! In deze workshop zetten we de rode knop daarom in de spotlight. Met als doel ervoor te zorgen dat jij de deur uit gaat met een frisse blik en tactiek om rode knoppen meer dan ooit op te nemen in je handelingsrepertoire!   

Het programma
We starten met een informele kennismaking tijdens de lunch met de andere deelnemers. Allemaal leiders op tactisch/strategisch niveau uit verschillende sectoren. Die diversiteit zorgt voor een feest van herkenning en gegarandeerde uitwisseling. Na de lunch gaan we aan de slag. Hieronder vast een voorproefje van het programma.

Deel 1: rode knoppen, hoe zit dat eigenlijk … bij jou!
Als je wil weten hoe het zit met emoties en rode knoppen, dan moet je iets snappen van olifanten. Daar beginnen we dus mee.  Ter voorbereiding vragen we je om na te denken hoe dat zit bij jou. En dus binnen te komen met zo’n eigen-aardigheid waarvan je weet ‘daarvan ga ik écht aan’. Dat kan zich uiten in boosheid, frustratie, zorg, redderen, armen om mensen heen slaan en ga zo maar door. Er zijn allerlei varianten. En hoe leuk is het als je elkaar hierop aanvult en inspireert. Wees gerust, wat ons betreft gaat dit deel gepaard met luchtigheid en veel humor!

Deel 2: emotioneel detoxen
In het tweede deel gaan we je leren hoe je emotioneel detoxt. Want de kunst is niet om te voorkómen dat je aan gaat, de kunst is om je emoties erna slimmer te reguleren. Dat betekent ontladen. We leggen je een paar manieren uit hoe je dat kunt doen. Werkt gegarandeerd en is direct toepasbaar in je eigen praktijk!

Deel 3: het virtuele toneel
Combineer je deel 1 en 2, dan heb je alles in huis om het virtuele toneel te betreden. Als het goed is, heb je op dat moment een lichte kriebel. Want hoe vaak krijg je de kans om in een simulatie te ervaren wat er gebeurt als je jouw rode knop op een andere manier dan voorheen, gewoon eens aan laat of zelfs bewust indrukt?!

Beperkt aantal plaatsen
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Zo zorgen we ervoor dat de deelnemers elkaar goed kunnen leren kennen en er ruimte is voor een goed gesprek in een comfortabele setting.

Data
We ontvangen je graag op 18 mei om 12.30 uur met een lunch. Daarna gaan we tot 16.30 uur aan de slag. En we sluiten af met een borrel zodat je ook gelegenheid hebt om na te praten.

Locatie
Het Wereldmuseum, Willemskade 25, https://www.wereldmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek-in-het-wereldmuseum/adres-en-bereikbaarheid

Prijzen en annuleringsvoorwaarden
Deelname aan deze workshop kost € 249,00 per persoon, exclusief BTW. Bij deelname ontvang je 4 weken voor aanvang een factuur. Je kunt tot 4 weken voor aanvang annuleren of iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Daarna ontvang je ook bij annulering een factuur.

Kom je ook?
Geef je dan snel op via het formulier hieronder. Geef daarbij ook aan op welke dag je mee wil doen.

Claudia van Gurp en Hugo Meijs verzorgen het programma van deze workshop. Zij staan bekend om trainingen met een informeel karakter, veel persoonlijke aandacht, scherpte en diepgang. Met een flinke dot humor en energie erboven op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.