Belangrijk, niet urgent: personal time!

Op dit moment lees ik het boek ‘Anders Vasthouden’ van Wouter Hart. Gaat over werken vanuit de bedoeling en anders aansturen. Dat is nogal een hot topic in de publieke wereld. Voor mij mooi leesvoer als voorbereiding op een aantal trainingen over leiderschap en zelforganiserend vermogen. Ik moet er altijd wel even voor gaan zitten, dat leesmateriaal. Liever ben ik druk met wat voor mij voelt als ‘core business’. Gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers, coachen, trainen en ontwikkelprogramma’s bedenken en uitvoeren. En als ik dan tijd over heb creatief nieuwe dingen bedenken. Maar goed,‘letters vreten’ hoort er ook bij. In de categorie ‘wel belangrijk, niet urgent’.

Leiderschap en empathie
Ik werd getriggerd door een stukje in het boek wat gaat over empathie en inlevingsvermogen in hoe je bijvoorbeeld klanten benadert. Ik maakte het zelf recent mee. Ik belde met de thuiszorgorganisatie voor mijn vader en kreeg daar wél de interne processen toegelicht, maar weinig empathie en begrip. Ik voelde mijn verontwaardiging en boosheid letterlijk in mijn lijf omhoog kruipen. Want ik wilde vooral gehoord worden, voor mijn vader die afhankelijk is van deze organisatie voor een schoon huis. Kijk ik voorbij de klantgerichtheid naar persoonlijk leiderschap, dan was dit een gevalletje waar de empathie sneuvelde onder druk van interne focus en regeldrukte. Resultaat: een moeilijk gesprek, van beide kanten.

Geen tijd voor een bakkie 
Zoiets doet zich in de praktijk vaak voor tussen managers en medewerkers en teamleden onderling. Voor je het weet ben je zo druk in je interne organisatie dat je vergeet waar het ook alweer over ging. Of merk je dat je de tijd niet meer neemt voor een bakkie koffie met een collega. Heb je veel MT’s en werkoverleggen met volop ruimte voor de inhoud, maar werk je niet meer met elkaar aan hóe je doet, laat staan hoe je samenwerkt en hoe jullie onderlinge relatie is. En juist als het druk is of als er veel drukte is, wordt jezelf managen om begrip voor een ander te blijven houden, zo ongelofelijk belangrijk.

Personal (team)time
Dus is het slim om ieder kwartaal met jezelf en met je team een APK te doen om weer even met een frisse blik te kijken naar elkaar. Personal (team) time dus! Of je eigen coaching te regelen als je voelt dat de druk en interne focus oploopt. Mijn advies bij dat soort drukte: ‘als je denkt dat het niet kan, doe het dan juist!’ Personal time nemen komt namelijk nooit uit. Want werken aan jezelf en de samenwerking zit in de categorie ‘wel belangrijk, niet urgent’. En vooraf is daar natuurlijk nooit tijd voor. Achteraf levert het enorm op. Investeren in jezelf en elkaar omdat het druk is, da’s dus handig omdat het aan alle kanten oplevert. Dat maakt nou net dat je ontspannen en open blijft. Ook in tijden van drukte, verandering, onderbezetting, teveel regels en gedoe en ja …. zelfs met lastige klanten zoals ik aan de telefoon 😉

Denk jij dat je eigenlijk te druk bent, maar voel je wel dat jij en/of je team wat personal time nodig hebben? De VernieuwingsManager biedt workshops, trainingen en coaching waarbij je inspiratie, energie en inhoud hand in gaan!