Lonely Planet op kantoor bij de hand!

Voor het eerst in een paar jaar tijd heb ik mezelf dit jaar eens langer dan 1,5 week vakantie gegund. Loslaten in optima forma. Inmiddels ben ik weer aan de slag, terwijl augustus in Nederland nog door kabbelt als vakantiemaand. Wat dat betreft doet de BV Nederland me steeds meer denken aan de tijd die ik ooit in Parijs op stage doorbracht toen ik jong was; daar lag in juli en augustus het hele openbare leven gewoon helemaal plat. Eigenlijk niks mis mee, lekker overzichtelijk en prima om je voor te bereiden op de laatste maanden van het jaar, wanneer de drukte weer begint.

Dossier-duiken in optima forma
Maar, ten opzichte van toen (20 jaar geleden inmiddels …) is er echt wel iets veranderd. Met name voor managers. Er moet meer in minder tijd en vaak met de ambitie om in de manier van werken echt hele wezenlijke dingen anders te gaan doen.  En dat op minimaal 15 belangrijke dossiers tegelijkertijd. Dossier-duiken in optima forma met als bijverschijnsel dat praten met je medewerkers niet of nauwelijks meer lukt. En ben je vandaag de dag een controle-freak of zit je in een omgeving die dat bij je losmaakt, dan kun je je vakanties maar beter lang van te voren plannen! Die managers (zo merk ik zelf ook wel eens in een interim-opdracht) hebben het pas echt met zichzelf te stellen. 🙂

Vroeger minder, nu meer werk!’
Je een slag in rondte werken gaat vooral nog gepaard met vertrouwde manieren van besturen en controleren. Het gekke is dat die vooral veel meer werk opleveren, daar waar ze je vroeger minder werk gaven. En toch is het o zo moeilijk om je daarvan los te maken. Juist daarom is de vakantietijd zo’n mooie periode om dat onderwerp eens aan te snijden. Want dit is vaak het moment dat je toekomt aan een praatje op de vloer, lunches met mensen die je al lang niet hebt gesproken en ‘reset-tijd’ voor jezelf, voordat je weer aan de slag gaat met allerlei Hele Belangrijke Zaken. Prachtig moment dus ook om aan de slag te gaan met vernieuwing in leiderschap en managementstijlen.

Tips voor leiderschapsvernieuwing
Daarom een aantal tips, in vakantiestijl om daar nog even in te blijven …

  1. Zand op je hand: managen in de toekomst is volgens mij steeds meer alsof je zand op je hand houdt. Doe je het los en met toch met focus, dan blijft het liggen. Knijp je een hoopje zand in je hand dicht, dan ben je een zandloper geworden en sta je binnen no-time letterlijk met lege handen.
  2. Lonely Planet: als je op vakantie gaat, vind je het heerlijk om je vakantie-gidsje mee te nemen en te gaan verkennen. Wat de dag je brengt, zie je ’s morgens wel. Op maandag heb je vaak nog geen idee wat je op woensdag doet. Loslaten dus. Nu is een stevige management-positie geen vakantietrip, maar … je kunt jezelf wel de vraag stellen of je altijd grip wilt houden op al die dossiers.
  3. Teken de routekaart: leuk, op vakantie je route uitstippelen en de kaart erbij pakken om je reis te overzien. Doe dat ook eens voor je takenpakket. Teken het met alle stakeholders erbij. En bedenk eens waar je over een jaar bent met je team, afdeling of organisatie. Als je merkt dat je routekaart een dossier op zich wordt van meer dan 2 pagina’s, zou je kunnen stoppen met de route te beschrijven. En in plaats daarvan ga je bedenken hoe je organiseert dat de mensen met wie je werkt elkaar kunnen vinden. Blijft je rol wel (ik kan het niet vaak genoeg zeggen!) om hele scherpe reisdoelen mee te geven en richting te geven.

VernieuwingsLAB 6 oktober
Zo kun je jezelf vast en zeker ook nog wel een paar tips meegeven om je eigen leiderschap te vernieuwen en up-to-date te maken. En omdat oefening kunst baart, staat dit onderwerp en nog een paar andere bij het volgende VernieuwingsLAB op 6 oktober hoog op de agenda.
Wil je daarbij zijn? Laat het dan nu vast weten!